Европейско първенство 2017

В полскя град Ржешов  преди започwaнето на   шампионата за мъже и жени се състоя Европейското първенство по акробатика за младежи. Състезаваха се две възрастни категории - от 11 до 16 и от 12 до 18 години.

Прочети още: Европейско първенство 2017

ДП по акробатика, младша възраст

В София свърши Държавния шампионат за деца по спортна акробатика. Този спорт е много популярен в страната и има дълбоки традиции. И сега учстничките на състезанието бяха поздравени от легендите на българската акробатика - Ангелина Маджарова, Соня Ангелова и Людмила Кръстева - бивши световни и европейски шампионки, също и Христо Димитров и Борислав Борисов, които са бронзови медалисти на поледното ЕП в състава на мъжката четвьорка.

Прочети още: ДП по акробатика, младша възраст

Турнир по акробатика в Сливен

Сливен прие малките акробати от западната част на България - в турнира участваха спортисти от Бургас, Айтос и Сливен. Мъничките показаха своите навици в индивидуална акробаика, а по-големите вече зарадваха зрители с парно-групови съчетания.

Прочети още: Турнир по акробатика в Сливен

МТ в Италия

В италианския град Чезенатико се състоя Международният турнир по спортна акробатика, в който участва 3 клуба от България - "Балкан" от Благоевград, ЦСКА и "Акро трамп" от София. Турнирът беше представителен, като събра акробати от Италия, Израел, Великобритания, Молдова, Португалия и др.

Прочети още: МТ в Италия

"Млад акробат"

В Бургас в залата "Младост" се състоя Държавния турнир по акробатика за деца. Участваха над 200 малки гимнастици от цялата България. Най-големите спортистибяха на възраст 13 години.

Прочети още: "Млад акробат"