Виктория Данова: Художествената гимнастика е и чувство

vikiDanova2Виктория Данова е родена на 24.10.1980 година. Тренира  художествена гимнастика в ЦСКА. В периода 1997  - 1999г  е член на националния отбор на България.  Представя достойно българската школа по художествена гимнастика на  европейските първенства в Порто(1998) и Будапеща(1999) и  на световни първенства в Берлин (1997) и в Осака през 1999.  Печелила е медали   на много престижни международни турнири. През 2006  завършва кинорежисура в ВСУ” Черноризец Храбър”. Има  две дъщери – Савина на 7 години  и Юлия на 3   години.  От миналата година съвместява работата си на видеомонтажист в „Сделка или не” на Нова ТВ  с треньорската дейност. Тя е личен треньор на една от  младите ни  надеждите ни в ХГ – Кристина Илиева.

Прочети още: Виктория Данова: Художествената гимнастика е и...

Жулиета Канталупи: Не съм стигнала лимита на възможностите си

JuliTГимнастичката Жулиета Канталупи – внучка  на основателката на българската школа по художествена гимнастика Жулиета Шишманова, е известна  и много обичана в гимнастическия свят. Тя бе любезна да отговори на въпросите ми по време на тренировката си след първия ден на  традиционния  държавен турнир с патрон знаменитата й баба.  Общуването с  Жулиета Канталупи е удоволствие – тя  е изключително мило, скромно, позитивно настроено и добронамерено момиче.  Безкрайно обича  художествената гимнастика,  на която се е посветила, следвайки традициите в семейството си. От 10 години се състезава за италианския клуб „Фабриано”. Шесткратна шампионка на Италия и  гимнастичка номер 1 в националния отбор на Италия през последните години. Наред с това участва и  печели призови места в  българските държавни  състезания, в  които се състезава за клуб „Левски”.  Тази година за първи път е победителка в многогобоя  и  на  финалите на всички уреди (на топка – съвместно със Сара Стайкова) на 30-я юбилеен турнир за приз „Жулиета Шишманова”.  Подготвя се усилено  за  Олимпиадата в Лондон. По стечение на обстоятелствата  това ще е първото й участие на Олимпиада  в забележителната й спортна кариера.

Прочети още: Жулиета Канталупи: Не съм стигнала лимита на...

Kристина Илиева: Малко неща могат да ме обезкуражат

KrisiStatiaKристина Илиева е родена на 11.02.1994г. Започва да тренира художествена гимнастика в родния си град Пазарджик. Дългогодишна състезателка на клуб ”Левски”, а от миналата година е картотекирана в „ЦСКА”. В периода 2007-2010 година е член на НО девойки, а после и жени.  Сребърна медалистка с ансамбъла девойки от ЕП през 2007 година в Баку. Носителка на  много отличия от държавни и международни състезания.

Криси, през последните години ти премина през много премеждия – претърпя две операции, смени няколко пъти личната си треньорка. Кое те крепеше в тези трудни ситуации?

К.И.Това бяха три години, пет треньорки, две операции, счупен крак и много други травми, които са неизбежни при големи натоварвания. В живота винаги има препятствия, но ти решаваш дали ще се откажеш или ще продължиш. Аз избрах да се боря до край. Всички треньорки при които съм била са ме научили на много неща както за гимнастиката, така и за живота.

Прочети още: Kристина Илиева: Малко неща могат да ме...