Световна купа в Еспоо 2016

Финландия е много близо до моя град Санкт-Петербург. И все пак първоначално  нямах намерение да посетя етапа на Световната купа по художествена гимнастика в Еспоо, защото преди 5 дни  вече гледах първия етап на серията Гран при  в Москва. Не  бях успяла да анализирам всичко  видяно, да направя видео,  дори да си почина.  Накратко, не бях настроена за ново  пътуване. Но спонтанно си купих билет и тръгнах. Интересно ми беше да видя  гимнастичките, които не бяха се  изявили в Москва, в това число Сара Стайкова, Катрин Тасева и украинките.

Прочети още: Световна купа в Еспоо 2016

Сбогуване с надеждите

През 2012 г. отидох в Нижний Новгород на ЕП. Повече от всичко исках да гледам девойките, които щяха да играят тогава индивидуално.

Българската ХГ се представи с 3 гимнастички – Женина Трашлиева (обръч и топка), Радина Филипова (бухалки) и Симона Иванова (лента).

Прочети още: Сбогуване с надеждите

Бяла роза

Пътят към голяма гимнастика не беше лесен за тази гимнастичка. Ерика Зафирова започна да тренира в Кюстендил, родния си град. След няколко години Петя Монева забеляза талантливото момиче и го покани в Бургас, в своя клуб «Олимпия 74». Дълго време Ерика беше в сянката на Мария Матева от този клуб. Постепенно Ерика прогресира и най-накрая и тя получи признание и беше приета в НО.

Прочети още: Бяла роза

Бъдеща шампионка

Познавате ли тази гимнастичка? Ако още не, ще ви я открия – Божана Монева от Русе, на 10 години сега.

Според мен, тя е нова надежда на ХГ в България и с голяма вероятност бъдеща шампионка.

Прочети още: Бъдеща шампионка

Усмихни се!

Голям късмет е за една гимнастичка да тренира при треньор, в когото вярва и който вярва в нея, с когото винаги е интересно и който никога няма да те предаде. Мария Марева има такъв късмет – тренира при младия треньор Николай Боев.

Прочети още: Усмихни се!