Впечатления от волната програма на жените - Гран При Фигурно пързаляне Хелзинки 2018

В съботния следобед на 3.11 успях да се включа да погледам фигурното пързаляне при жените в Хелзинки и тук ще споделя впечатленията си с Вас - приятно четене! 

Японката Каори игра блестящо във втората група, въпреки сътресение на мозъка от загрявката на предишния ден. Безупречна на скоковете и с особено голяма скорост на пируетите, тя се зарадва изключително много на резултата си от 140 точки за волната програма. Това й донесе 3то място в крайното класиране, въпреки старта й в тази група.

Hendrix Free Program - Helsinki 2018

В първата група участват три рускини - Константинова, Паненкова и Загитова, една японка Шираива, една финландка Пентонин и Хендрикс от Белгия, която виждате на снимката по-горе с чудесната червена рокля.


Изключително нежна програма на Пелтонин - и фееричната музиката и самата тя, особено ръцете й. Със скоковете започна много добре,
но след това спряха да се получават и имаше едно падане. Въпреки всичко тя се взе в ръце и завърши с прекрасни стъпки и супер пирует.

Константинова - по музиката на Анна Каренина тя изпълни чудесно и много високо всички скокове, а стъпките също ми се сториха особено сложни. Много красива беше тъмнолилавата й рокля, комбинирана със същия цвят ръкавици. Константинова е много пластична - това се съчета особено добре с валсовата музика. 135.01 е резултатът й за волната програма, с който постигна най-високото си постижение за сезона

Паненкова изпълни троен лутц, троен толуп с ръце изпънати нагоре - с особено висока амплитуда. В началото започна добре, но след това имаше спад и падане при изпълнението на скоковете. Като цяло когато й се получи скокът е особено впечатляващ - с чудесна изправена линия и много висок, което със сигурност се харесва и на публиката и на съдиите. За своята волна програма тя получи 103.25 точки.

Невероятна лекота и в същото време сила - олимпийската шампионка Алина Загитова показа чудесна волна програма. Получиха й се всички скокове, само съвсем малко недовъртане на най-трудната й комбинация с лутц. Музиката Кармен много й отива, а роклята й е просто невероятно красива. Освен това тя не просто скача - при нея или заходът или изходът от скоковете са направени сложни. Например скача, приземява, след което веднага се обръща и прави висок батман напред в музиката. За своята волна програма тя получи 146.39, общ резултат 215 точки.

Шираива скача като пумпал - просто не знам как е възможно да се върти толкова удивително бързо във въздуха. При нея скачането изглежда като съвсем лека игра. Музиката й също така съвсем лека, но в същото време сложна, много добре пасва на характера на програмата. Накрая тя получи много сладки плюшени играчки от своите фенове от публиката в Хелзинки. Резултат 136 точки - съвсем заслужено много технична и добре изпълнена програма.

Последна на леда за днес излезе белфийката Хендрикс. Много е трудно да играеш последен след всичките си съпернички, но тя се справи. Програмата й е много динамична, стилна и добре изпипана. Скоковете са често с ръце нагоре, а на пируетите показва завидна пластика в най-различни форми. Накрая на програмата беше особено щастлива. 134 точки и 4то място за нея.

А ето ги и резултатите: 

result women helsinki 2018