AURA CUP 2023

В Загреб се проведе Международният турнир по художествена гимнастика с участие на гимнастичките от софийския клуб "Левски".

Прочети още: AURA CUP 2023

Клубно ДП 2023

В София се проведе Клубното първенство по художествена гимнастика. Състезанието има странен регламент, клубовете се борят по двойките, които се определят от жребия, националките се състезават срещу малки гимнастички от провинция, има и други моменти, които не правят това Първенство честно и популярно.

Прочети още: Клубно ДП 2023

ДП Ансамбли 2023

Тази години Държавното първенство за ансамбли се провежда по нов начин. В ЕЛИТ могат да играят само по 8 най-добрите ансамбли във всяка една възрастна категория. Затова имаше предварителен избор. А финал на ЕЛИТ се провежда в същрите дни с А категории, и разликата между тях всъщност няма.

Прочети още: ДП Ансамбли 2023

Световно първенство 2023

В Испания се проведе Световното първенство по художествена гимнастика. За България то завърши относително успешно - отборно държавата зае 1 място! Но освен това златни медали повече няма.

Прочети още: Световно първенство 2023

Световни студентски Игри 2023

В Китай се проведе Световната Универсиада. В състезанията по художествена гимнастика България беше представена с Татяна Воложанина и Лъчезара Пекова.

Прочети още: Световни студентски Игри 2023