МТ он лайн 2020

Поради пандемията на коронавирус са махнати или пренесени всички състезания по света, в това число по художествена гимнастика. По същата причина гимнастичките не са се тренирали по залите. Чак преди един месец тренировките бяха разрешени.

 

Макар че спортистките сега не са в добра форма, в Москва предложиха да се проведе он лайн турнир по художествена гимнастика.

Гимнастичките трябваше да играят в своите зали без публика, но със съдийки, които гледат своите гимнастички наживо,  другите гимнастички по интернет  и така слагат оценките. Всяка една гимнастичка изпълни едно или две съчетания по избор.

В МТ взеха участие Русия, Израел, Узбекистан и Киргизия. България също бяха поканена, но БФХГ е отклонила поканата, защото българските гимнастички не са готови за големи изяви още.

Най-доброто впечатление остави Линой Ашрам от Израел. Тя изигра съчетанието с топка много уверенно. Сестрите Аверини (Русия) не изглеждаха свежи и отпочинали, На Дина много й боли кръста и това беше напълно забележимо и отразяваше на изпълнението, махнати са всички елементи на гъвкавъст.

Като цяло турнирът беше интересен. Възможно е да има такива турнири и по-нататък.

КЛАСИРАНЕ ПРИ СЕНИОРКИ

ОБРЪЧ: 1. Дина Аверина 2. Арина Аверина 3. Екатерина Фетисова (Узбекистан)

ТОПКА: 1. Арина Аверина 2. Линой Ашрам 3. Даря Трубникова (Русия)

БУХАЛКИ: 1. Анастасия Гузенкова (Русия) 2. Никол Зеликман (Израл) 3. Даря Трубникова

ЛЕНТА: 1. Дина Аверина 2. Анастасия Гузенкова 3. Диана Свецов (Израел)