Световна Купа в Полша 2022

В полския град Ржешов се проведе етапът на Световна купа по спортна акробатика. В основните състезания българските спортисти не участваха, но в съпътстващия младежки турнир се включиха и то много успешно.

Прочети още: Световна Купа в Полша 2022

Световно първенство 2022

Така се получи, че България не беше представена в Световното първенство по спортна акробатика с нито  един спортист. Едните завършиха кариерата си, другите са контузени. Има голяма надежда на вбъдещето, защото израстват младите много талантливи гимнастици.

Прочети още: Световно първенство 2022

Световно първенство 2022

С малко закъснение публикуваме резултатите от Световното първенство по спортна акробатика. България има традиции в този спорт, и сега също има медали.

Прочети още: Световно първенство 2022

Купа Черноморец 2021

Спортната акробатика става все по-популярна в България. Повече от 160 млади гимнастици показаха в бургаската зала свои съчетания.  В турнира взеха участие съставите на Клуб по спортна акробатика - гр. Плевен, „Стефан Данчев” - гр. Сливен, „Ейнджълс” - гр. Айтос, бургаските клубове „Бургас”, „Нефтохимик”, „Акро Джъмп” и домакините “Черноморец”.в Бургас.

Прочети още: Купа Черноморец 2021

Европейско първенство 2021

В Пезаро през почти целия месец акробатите ведоха надпревара. Този спорт е популярен в България, има традиции. И този път имаше и успех, и медали.

Прочети още: Европейско първенство 2021