Световно първенство 2021

Световното първенство по естетическата гимнастика се проведе във Финландия. От България участваха 3 ансамбъла - Националния, Импала и Етър Елит, също и Националния юниорски.

Прочети още: Световно първенство 2021

Държавно първенство 2021

В София се проведе Държавното първенство по естетическа групова гимнастика. В България нараства популярността на този спорт. С разликата от Русия и Финландия, в България успяват да играят ЕГ действащите в художествена гимнастика гимнастичките.

Прочети още: Държавно първенство 2021

Световно първенство и Световна Купа 2021

В София се проведе Световното първенство по естетическа гимнастика, класирането също е взето в зачет за Световна Купа. Състезанията по този спорт са намалени поради пандемията.

Прочети още: Световно първенство и Световна Купа 2021

Европейско първенство 2021

В Москва завърши Европейското първенство по естетическа гимнастика, за съжаление, без българско участие. Освен Русия, в състезанията взеха участие спортистите от Финландия, Беларус, Молдова, Естония, Дания, Еспания.

Прочети още: Европейско първенство 2021

SC Vantaa friendship online cup 2021

Във Финландия се проведе он-лайн турнир по естетическа гимнастика, но без участие на български и руски ансамбли. Възможно е, че не са готови още. Участваха ансамблите от Финландия, Естония, Беларус, Дания, Канада, Испания  и дори от Турция.

Прочети още: SC Vantaa friendship online cup 2021