М. ИВАНОВА… И ОЩЕ ЕДНА М.ИВАНОВА!

Отдавна се чудя на треньорките от пловдивския клуб «Тракия», колко се мъчат с тези две много красиви и в същото време много слаби гимнастички. За съжаление, слаби не само с тялото си, но и технически. Нищо не се получаваха при тях, а треньорките упорито ги тренираха, пускаха ги на състезания, не обръщаха внимание на лошото класиране и продължаваха по-нататък. Честно казано, аз не вярвах, че от тях ще да излезе нещо хубаво.

И най-накрая тази година се получи!! И двете гимнастички – Марина Иванова и Мариета Иванова оставиха много добро впечатление от изявата си на Държавно отборно първенство.

Марина и Мариета не са роднини, просто и двете гимнастички имат една и съща фамилия и са родени през 2001 година. И двете започват да тренират художествена гимнастика в клуб «Вива », и двете учат в едно и също училище, и двете се преместват в клуб «Тракия» като перспективни гимнастички. И двете са имат страхотни структури на тялото и имат добри качества. И двете се развиват бавно като гимнастички, и двете могат да се изстрелят високо, защото се стараят и правят всичко, за да го постигнат заедно с треньорката си г-жа Чернева.

Марина миналата година беше избрана в националния ансамбъл-девойки и цялата година беше резерва. Сигурна съм, че тя можеше да играе добре в основния състав на ансамбъла. Просто както винаги се намесват клубните интереси. Марина успяваше да тренира и с ансамбъла, и индивидуално, без да изостава и в училище. Не й дадоха шанс да играе с ансамбъла нито един път. И все пак има полза от тази година, и то голяма.

За Мариета разказват, че понякога нищо не се получава при нея на тренировки. И трябва да имат огромно търпение и треньорката й, и самата Мариета. Но малко по малко става по-зряла, по-внимателна, по-отговорна. Прекрасно изигра всички съчетания на Държавното отборно първенство.

Нека това състезание да стане като начало на пътя им – към новите цели, към истинското майсторство.

PIC 1596

мариета ив1

мариета ив

Мариета

марина ив

Марина ив1

Марина