Усмихни се!

Голям късмет е за една гимнастичка да тренира при треньор, в когото вярва и който вярва в нея, с когото винаги е интересно и който никога няма да те предаде. Мария Марева има такъв късмет – тренира при младия треньор Николай Боев.

Всъщност, късмет ли е това? Мария сама го избра! Тя тренираше в клуб «Олимпия», където Николай често помагаше на постоянните треньорки. След няколко тренировки Мария разбра, че иска да тренира точно при него. И когато Николай се оттегли в София да работи в клуб «Академик», Мария (беше на възраст 10 годинки) се премести в София да живее при баба си и да тренира при Николай.

Така че Мария е първата му гимнастичка, повярвала в него, променила много неща в живота си, за да тренира при Николай.

Мария беше първата, а сега при Николай Боев тренират цяла група гимнастички. Всички са талантливи и, най-важното, добре подготвени. Мария се старае не по-малко от другите, на тренировки всичко й се получава отлично, но на състезания прекалено се вълнува и прави грешки. Толкова иска да докаже на треньора си, че е добра гимнастичка!

Най-важното е да не загуби вярата в себе си. На снимки след състезания постоянно виждам Мария тъжна, никога не се усмихва.

Искам да кажа, че треньорът те обича и без много медали. Вярва, че ще преодолееш тази бариера, която ти пречи и ще се получи всичко, за което мечтаеш!

А аз само да те помоля – усмихвай се, миличка! Покажи, че художествената гимнастика е радост за теб, и тя ще ти се покори.

марева1

Марева2

Марева