СЕСТРИ, ГИМНАСТИЧКИ И БАЛЕРИНИ

Иванина и Полина Иванови от Бургас имат разлика само 1,5 години. И двете имат еднакви интереси. И двете много обичат и художествената гимнастика, и балета. И двете тренират гимнастика в клуб «Черноморец», а балет – в училище «Панчо Владигеров». И досега не могат да изберат едното от тези увлечения, защото много добре се справят и с едното, и с другото. Така се получи, че Полина е по-успешна в художествената гимнастика от сестра си. Вече е в състава на НО и претендира за участие на Европейското първенство – 2016 г. индивидуално. Голямо удоволствие е да я гледаш – много е изразителна, изчистена, танцувална, страхотно прави пируети. Мисля, че много й помагат балетните уроци.

Гледах Иванина на сцената в балета «Куклената фея», където тя изпълнява практически главната роля – на бедното момиче. И там тя беше перфектна и технически, и артистично. С гимнастиката не й повървя като на Полина, при все, че и Иванина е много талантлива и има качества. Може би не й е стигало треньорското внимание, сложно ми е да кажа. И все пак тя е в отбора на клуба и участваше в Държавното отборно първенство, а скоро след това и на Държавното първенство, категория А, игра там и във финалите, а с въже дори стана бронзова призьорка.

Полина също е успешна в балета, участва в различни спектакли, заедно с Иванина участва и в балетни конкурси. Понякога гимнастическите и балетните изяви съвпадат и трябва да избират къде да играят. Може би скоро ще трябва да изберат за себе само едното, което им харесва повече и в което имат по-добър резултат. Това ще бъде много трудно решение.

Има такъв израз, че талантливият човек е талантлив във всичко. И това напълно се отнася за сестрите Иванови. Талант и труд – това им помага във всичките им начинания.

PIC 1635

пол и ива

PIC 1599

Иванина

поли

Полина

полина

Полина

IMG 0822

Иванина

IMG 0817

Иванина и Полина след спектакъла

И още малко за Иванина от този спектакъл:

IMG 0778

ВИДЕО:

https://www.youtube.com/watch?v=yzOt9LHtNPk

https://www.youtube.com/watch?v=DTNrnmeZWJs