Олимпийски Игри 2021

От България само Дейвид Хидълстоун извоюва лицензията за участие. За съжаление, се е ограничил с квалификацията. Тази година имаше няколко контузии, не беше готов, а възможно, не е тренирал достатъчно.

И така, в квалификацията зае 65 място на земя, 72 място на кон-с-гривни, 68 място на халки, 59 на успоредка и 68 на висилка. На прескока няма два скока.

Като цяло - 59 място.

Ето какво каза за него легендарния Йордан Йовчев:

„Аз лично се надявах той да преоткрие себе си. Много пъти сме си говорили, че ще промени начина си и подхода си към тренировките. Да е много по-концентриран. Малко закъсняхме с подготовката, тъй като го съпътстваха доста контузии. Не можа да му стигне времето за една суперподготовка. Той е талантлив. И се надявам, че за напред ще бъде много по-последователен в ежедневието си и, че ще надгражда. Надявам се, че тепърва му предстои едно по-добро бъдеще. Има доза разочарование. Очаквахме много повече. Той направи от 6 уреда, 70 процента грешки. Едно е да изиграеш за да видим къде си, никой не очаква чудеса и финали, но поне си изиграй програмата, която си тренирал“

Победителят в мъжкия индивидуален финал е Даики Хашимото от Япония.

Цялото класиране е тук.

https://www.usagym.org/pages/results/index.html