Ritam Cup 2022

В Белград се състоя традиционният международен турнир по художествена гимнастика. Тази година победителката в категория жени е Мила Янакиева от България (клуб "Левски Триадица"). Христина Първанова от същия клуб зае 4 място.

Прочети още: Ritam Cup 2022

ДОП 2022

В България завърши Държавното отборно първенство по художествена гимнастика. Всекият отбор състои от 3 или повече гимнастички, които могат да изпълнят от 1 до 3 съчетания. Няма индивидуално класиране.

Прочети още: ДОП 2022

Irina Deleanu Cup 2022

В Букурещ завърши Международният турнир по художествена гимнастика "Делеану Къп". България беше представена само с една гимнастичка - Елвира Краснобаева, която се изявява в категория ДСВ.

Прочети още: Irina Deleanu Cup 2022

ДП Жулиета Шишманова 2022

Традиционно в Бургас се проведе Държавното първенство по художествена гимнастика в памет за великата българска треньорка Жулиета Шишманова. Но тази година състезанието стана и квалификация за ЕЛИТ. Гимнастичките се състезават само в многобоя. Националките не участват в надпреварата или участват демонстративно, защото играят в ЕЛИТ автоматично.

Прочети още: ДП Жулиета Шишманова 2022

Световна Купа в Баку 2022

В Баку завърши следващият етап на Световна Купа по художествена гимнастика. Българският ансамбъл не участва в надпреварата, защото не е получил специална покана от ФИГ (не беше участвал във Световното първенство).

Прочети още: Световна Купа в Баку 2022